Woorank

Posted on: januari 12th, 2018 by Centre for Market Insights No Comments

Woorank is een online tool die real time reviews van websites genereert. De uitgebreide analyse levert waardevolle inzichten op om een website te verbeteren op het gebied van ranking en visibiliteit door onder andere de inzet van SEO, Social Media en Usability. Ook is het mogelijk om concurrerende websites met elkaar te vergelijken. Ga naar www.woorank.com voor meer informatie over deze tool.

ONDERSTEUNING
Je kunt ondersteuning krijgen tijdens één van de spreekuren in het HvA Centre for Market Insights (CMI). Hier kun je terecht met al je vragen over Woorank. Onze experts op dit programma zijn Tessa Welmers en Mayke Steeman. Zie ook de agenda, voor wanneer zij spreekuren hebben.

Reserveren verplicht

CMI Catchment Area Tool

Posted on: oktober 4th, 2016 by Centre for Market Insights No Comments

Met de CMI Catchment Area Tool kun je het verzorgingsgebied voor een bepaalde locatie bepalen: wat zijn de adressen en postcodes op bijvoorbeeld 5 minuten loopafstand van jouw locatie.

Voorbeeld: Een grote retailer wil een nieuwe winkel openen in Amsterdam. Optie 1 is in de Bijlmer, optie 2 is in de Wibautstraat en optie 3 is in Banne Buiksloot in Noord. Het bedrijf wil weten wat de marktpotentiëlen zijn voor die drie locaties. Hiervoor kan de CMI Catchment Area Tool gebruikt worden: je bepaalt hiermee de postcodes die op 5 minuten loopafstand, fietsafstand en rijafstand van drie locaties liggen. Met die info kun je achterhalen hoeveel mensen in deze postcodes wonen; hoeveel daarvan families zijn; hoeveel man, vrouw; hoeveel kinderen, etc. Aan de hand daarvan kun je een advies uitbrengen. In welk gebied heb je het grootste bereik, en wat voor type mensen bereik je daar over het algemeen dat heeft weer invloed op het type product dat je op die locatie wilt aanbieden. In noord wonen veel families, immigranten; in zuidoost heel gemêleerd, een wat lager inkomensniveau, daar wil je meer goedkopere producten, huishoudelijke producten voor jonge families aanbieden, etc.

Voordat je deze tool gebruikt, kun je de CMI Geo Location Finder gebruiken om de latitude en longitude van de te onderzoeken locatie te bepalen.

ONDERSTEUNING
Je kunt ondersteuning krijgen tijdens één van de spreekuren in het HvA Centrum for Marketing Insights (CMI). Hier kun je terecht met al je vragen over de CMI Catchment Area Tool. Onze experts op dit programma zijn Frederik Situmeang en Jesse Weltevreden. Zie ook de agenda, voor wanneer zij spreekuren hebben.

CMI Road Distance Tool

Posted on: oktober 4th, 2016 by Centre for Market Insights No Comments

Met de CMI Road Distance Tool kun je de kortste afstand tussen twee punten over de weg berekenen.

Voorbeeld: Als je efficiëntie van de bevoorradingsketen van een bedrijf wilt onderzoeken, dan kun je deze tool gebruiken om de rijafstand te bepalen tussen de verschillende distributiecentra en de winkels. Waar moeten we ons nieuwe distributiecentrum bouwen? Dan bepaal je met deze tool de rijafstand en kun je de beste locatie bepalen.

Voordat je deze tool gebruikt, kun je de CMI Geo Location Finder gebruiken om de latitude en longitude van de te onderzoeken locatie te bepalen.

ONDERSTEUNING
Je kunt ondersteuning krijgen tijdens één van de spreekuren in het HvA Centrum for Marketing Insights (CMI). Hier kun je terecht met al je vragen over de CMI Road Distance Tool. Onze experts op dit programma zijn Frederik Situmeang en Jesse Weltevreden. Zie ook de agenda, voor wanneer zij spreekuren hebben.

CMI Crow Flight Distance Tool

Posted on: oktober 4th, 2016 by Centre for Market Insights No Comments

Met de CMI Crow Flight Distance tool kun je de kortste afstand tussen twee punten (op een kaart, ongeacht de grillen van de tussenliggende terrein) berekenen. “Crow Flight” staat voor “Hemelsbreed” of “in een rechte lijn”.

Voorbeeld: als we een nieuwe fabriek willen bouwen of een concertzaal, dan kun je bepalen welk gebied, bijvoorbeeld alles op 5 km afstand, daar last of hinder van ondervindt. Als je dat gebied hebt afgebakend, kun je bepalen hoeveel mensen daar wonen en op die manier bepalen wat de beste locatie zou zijn.

Voordat je deze tool gebruikt, kun je de CMI Geo Location Finder gebruiken om de latitude en longitude van de te onderzoeken locatie te bepalen.

ONDERSTEUNING
Je kunt ondersteuning krijgen tijdens één van de spreekuren in het HvA Centrum for Marketing Insights (CMI). Hier kun je terecht met al je vragen over de CMI Crow Flight Distance Tool. Onze experts op dit programma zijn Frederik Situmeang en Jesse Weltevreden. Zie ook de agenda, voor wanneer zij spreekuren hebben.

CMI Geo Location Finder

Posted on: oktober 4th, 2016 by Centre for Market Insights No Comments

Met deze tool kun je de latitude en longitude van een geografische locatie bepalen. Deze is nodig voor het gebruik van de CMI Crow Flight Distance en CMI Road Distance Tool.

ONDERSTEUNING
Je kunt ondersteuning krijgen tijdens één van de spreekuren in het HvA Centrum for Marketing Insights (CMI). Hier kun je terecht met al je vragen over de CMI Geo Location Finder. Onze experts op dit programma zijn Frederik Situmeang en Jesse Weltevreden. Zie ook de agenda, voor wanneer zij spreekuren hebben.

CMI Google Places Tool

Posted on: augustus 30th, 2016 by Centre for Market Insights No Comments

Met de Google Places Tool kun je een lijst met hotels, bioscopen, restaurants, bepaald type winkels binnen een bepaald gebied uitdraaien

Voorbeelden: als een hotelketen een nieuw hotel wil openen in Amsterdam, dan  kun je met deze tool onderzoeken op welke locatie de meest mogelijke faciliteiten/voorzieningen in de buurt heeft. Of als een grote bank een nieuw kantoor wil openen op een bepaalde locatie, dan kun je met de tool kijken wat de concurrentie in een bepaald gebied is.

ONDERSTEUNING
Je kunt ondersteuning krijgen tijdens één van de spreekuren in het HvA Centrum for Marketing Insights (CMI). Hier kun je terecht met al je vragen over de CMI Google Places Tool. Onze experts op dit programma zijn Frederik Situmeang en Jesse Weltevreden. Zie ook de agenda, voor wanneer zij spreekuren hebben.

Cmihva.nl maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid. Privacyverklaring

Accepteren
X