Home > Publicaties > Welke impact heeft covid-19 op cross-border e-commerce?

Welke impact heeft covid-19 op cross-border e-commerce?

16 november 2020 | Bluepaper
Sjoukje Goldman

Covid-19 heeft de wereld kleiner gemaakt. Online retailers met een internationale focus, flexibele ketens en wereldwijd opererende transportpartners hebben tijdens de coronacrisis beter gepresteerd dan collega-bedrijven, aldus de expertgroep Cross-border (E-)commerce 2020 van ShoppingTomorrow, waar Sjoukje Goldman van het Centre for market insights deel van uit maakt. De groep maakte, naast een bluepaper, een reeks podcasts, waarin cross-border verkopers vertellen over de impact van de pandemie en waarin deskundigen hun licht laten schijnen over de toekomst die voor ons ligt.

Takeaways van deze bluepaper

  • COVID-19 maakt eens te meer duidelijk dat de online consument zich overal op de wereld bevindt en dat hij steeds makkelijker koopt in buitenlandse webshops.
  • Retailers die zich richten op de buitenlandse consument en die werken met flexibele ketens en sterke, wereldwijd opererende transportpartners zijn beter in staat gebleken om met de crisis om te gaan.
  • COVID-19 leidt wereldwijd tot versnelde sluitingen van fysieke winkels en groeiende investeringen in digitalisering, met als doel de online koopervaring van de nationale en internationale consument te verbeteren.

 

Bluepaper en podcasts

De bluepaper van de expertgroep Cross-border (E-)commerce 2020 is te downloaden op de site van ShoppingTomorrow via onderstaande knop. Daar vind je onder de titel ‘Wat nou crisis?!’ ook de podcasts, die in de komende weken online komen. Ze zijn tevens te beluisteren via onder andere iTunes en Spotify.

Naar bluepaper en podcasts
Sjoukje Goldman

Sjoukje Goldman werkt sinds september 2014 als onderzoeker bij de lectoraten Digital Commerce en Emerging Technology for Business aan de Hogeschool van Amsterdam. Als promovendus is zij verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Als docent werkt ze bij de master Digital Driven Business waar ze les geeft in bedrijfsstatistiek en marketing strategie.

Sjoukje heeft een master of science in marketing. Haar expertise betreft marketing strategie, met name op het gebied van internationalisering in e-commerce (cross-border e-commerce) en duurzame marketing.

Sjoukje maakt tevens deel uit van de expertgroep Cross-border e-commerce van het landelijke onderzoeksprogramma Shopping Tomorrow.

Reacties

Geef een reactie op deze publicatie

Cmihva.nl maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid. Privacyverklaring

Accepteren
Winkelwagen
There are no products in the cart!
0
X