Home > Publicaties > Podcastserie ECOmerce

Podcastserie ECOmerce

22 december 2021 | podcast
Jesse Weltevreden

Luister nu naar de podcastserie ECOmerce van bol.com: een zesdelige serie waar met onafhankelijke experts en wetenschappers uit de e-commerce branche, dieper in wordt gegaan op duurzaamheid binnen de sector. Want wat is duurzamer: een koptelefoon in een fysieke winkel kopen of online bestellen? Lector Digital Commerce Jesse Weltevreden van het Centre for Market Insights van de Hogeschool van Amsterdam schuift bij iedere podcast aan en deelt zijn kennis over duurzaamheid in de (e-)retailsector tijdens deze serie. Hieronder per aflevering meer informatie en luisterlink.

Podcast #1: Duurzaamheid in e-commerce
Jesse Weltevreden en HvA collega Walther Ploos van Amstel  vertellen meer over de kansen en uitdagingen waar webshops en consumenten mee te maken hebben. Ook hoor je meer over de stappen die bij Bol.com al gezet zijn op het gebied van duurzaamheid.

Podcast #2: Met éen klik besteld
In deze aflevering wordt gekeken naar bestellen, retouren en de rol van de webwinkels hierin. En welke invloed heeft de consument op de verduurzaming van e-commerce? O.a. Ellen De Lange van Thuiswinkel en wederom Jesse Weltevreden zijn te gast.

Podcast #3: Bezorgd tot aan de deur
Hier zoomen ze tijdens de podcast in op verzenden en bezorgen. Want hoe ziet verduurzaming eruit in de bezorging? Naast PostNL die vertelt over CO2-uitstoot, elektrische busjes en hun duurzaamheidsdoelen, delen Jesse Weltevreden en Walther Ploos van Amstel hun visie op pakketbezorging in de stadslogistiek

Podcast #4: Goed verpakt
In deze vierde aflevering kijken ze naar de hoeveelheid aan (kartonnen) verpakkingen en de hoeveelheid lucht die wordt verstuurd. Want wanneer is een verpakking duurzaam? En hoe duurzaam is karton eigenlijk? Hoe kunnen producten beter en slimmer worden ingepakt

Podcast#5: Slimme opslag
Grote webwinkels kunnen niet zonder een groot en efficiënt magazijn en distributiecentrum. Want al die producten moeten ergens worden opgeslagen – en binnen de aangegeven levertijd bij de consument worden bezorgd. Hoe ziet zo’n opslag er vanbinnen uit en welke processen zorgen ervoor dat jij je pakketje de volgende dag al in huis kan hebben? Jesse Weltevreden spreekt over de staat van de duurzaamheid van magazijnen en vertelt ook hoe kleinere webwinkels hiermee omgaan.

Jesse Weltevreden
Jesse Weltevreden is Research Director van de E-commerce Foundation, een internationale non-profit organisatie - geïnitieerd door de nationale e-commerce verenigingen en e-commerce bedrijven wereldwijd - die belangrijke feiten en onderzoek op het gebied van e-commerce levert. Jesse is ook Professor Digital Commerce aan de Hogeschool van Amsterdam. Als Research Director en manager van de onderzoeksgroep Digital Commerce coördineert hij en draagt bij aan (kwantitatieve) onderzoeksprojecten van de E-commerce Foundation. Jesse heeft veel gepubliceerd over de gevolgen van e-commerce voor het gedrag van de consument, de detailhandel, en mobiliteit, zowel nationaal als internationaal. Zijn huidige onderzoeksprojecten richten zich op crossborder e-commerce in Europa, digitale transformatie in de retail sector en zakelijke tussenkomst bij consumer-to-consumer online interacties.
HULP BIJ ONDERZOEK
Jesse is veelzijdig inzetbaar op veel terreinen, studenten kunnen met vrijwel elke onderzoeksvraag bij Jesse terecht: kwalitatief, kwantitatief, social media data, website data en geo data onderzoek.
TOOLS
Jesse kan helpen bij vragen over: Coosto | Qualtrics | SPSS | Tableau | CMI Catchment Area Tool | CMI Crow Flies Distance | CMI Geo Location Finder | CMI Google Places Tool | CMI Language Detection Tool | CMI Road Distance Tool | CMI Text Cleaning Tool | CMI Twitter Scraper.

Reacties

Geef een reactie op deze publicatie

Cmihva.nl maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid. Privacyverklaring

Accepteren
Winkelwagen
There are no products in the cart!
0
X