Home > Publicaties > Geofencing voor de winkel: Vier aandachtspunten voor de inzet van locatiespecifieke berichten

social media firestorm

Geofencing voor de winkel: Vier aandachtspunten voor de inzet van locatiespecifieke berichten

22 mei 2020 | Blog
Tibert Verhagen

Winkeliers gebruiken steeds vaker innovatieve oplossingen om klanten te verleiden om naar hun winkel te komen. Eén van deze oplossingen is het versturen van locatiespecifieke berichten (Meents et al., 2019). Klanten die een app van de winkelier op hun smartphone hebben gedownload, krijgen hierbij een bericht van de winkelier (bijv. korting, gratis product) zodra zij in de buurt van de winkel komen. Naar dit fenomeen ‘Geofencing’ deden Kirsten van Keimpema, Tibert Verhagen en Sewdath Ritoe van de Hogeschool van Amsterdam onderzoek. Tijdens het onderzoeksproject kwamen zij diverse punten tegen die voor de winkelier van belang zijn. In het blogartikel op Retail Insiders bespreken zij deze aandachtspunten (cf. Weltevreden et al., 2019). Ga naar de blog via onderstaande button.

Naar de blog
Tibert Verhagen

Dr. Tibert Verhagen studeerde Internationale Economie aan de Universiteit Utrecht. Hij promoveerde in 2003 aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het onderwerp online koopgedrag waar hij vervolgens werkzaam was als Universitair Hoofddocent E-business. Zijn onderwijservaring omvat onder andere het opzetten en geven van onderwijs, het vormgeven en coördineren van Master specialisaties, en het begeleiden van afstudeerders en promovendi. Sinds april 2016 is hij werkzaam bij het lectoraat Digital Commerce aan de Hogeschool van Amsterdam waar hij onderzoek doet naar winkelinnovatie en digitale marketing.

Het onderzoek van Tibert richt zich op de invloed van nieuwe vormen van technologie op consumentengedrag. Zo deed hij eerder onderzoek naar webwinkels, online portals, elektronische marktplaatsen, virtuele werelden, virtuele customer service agents, activity trackers, en virtuele spiegels. Zijn onderzoek werd gepubliceerd in academische journals zoals Information & Management, European Journal of Information Systems, Computers in Human Behavior, New Media & Society, Journal of the Association for Information Systems, Journal of Computer-Mediated Communication, International Journal of Information Management, en Cyberpsychology, Behavior & Social Networking. Ook verscheen zijn werk in vakliteratuur zoals Holland Management Review, Tijdschrift voor Marketing, en AutomatiseringGids.

Naast onderzoek en onderwijs heeft Tibert ervaring in het bedrijfsleven. Zo was hij een van de oprichters van twee startups op het gebied van website analyse en advies en richtte hij tevens een webwinkel op.

HULP BIJ ONDERZOEK
Tibert is veelzijdig inzetbaar op veel terreinen, studenten kunnen met vrijwel elke onderzoeksvraag bij Tibert terecht: kwantitatief, social media data, website data, onderzoeksdesign, schrijven scriptie, statistiek, datacollectie, surveys, experimenten.
.
TOOLS
Tibert kan helpen bij vragen over: Qualtrics | SPSS | Tableau

Reacties

Geef een reactie op deze publicatie

Cmihva.nl maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid. Privacyverklaring

Accepteren
Winkelwagen
There are no products in the cart!
0
X