Home > Publicaties > Cross-border e-commerce: van Nederland naar Duitsland

Cross-border e-commerce: van Nederland naar Duitsland

07 september 2020 | Blog
Sjoukje Goldman

Annabel Bak en Kristy Bruijn hebben bij het Centre for Market Insights in samenwerking met Alexander Lamprecht en onder begeleiding van Jesse Weltevreden en Sjoukje Goldman onderzoek gedaan naar de succesfactoren van Nederlandse webwinkeliers op de Duitse e-commerce markt. Annabel heeft kwalitatief onderzoek gedaan en is voor haar onderzoeksscriptie geslaagd met een X8 Kristy heeft kwantitatief onderzoek gedaan en is voor haar onderzoeksscriptie eveneens geslaagd met een 8. De resultaten uit hun onderzoeken hebben ze beschreven in een blog die gepubliceerd is op Emerce. Lees hier hun artikel:

https://www.emerce.nl/achtergrond/cross-border-e-commerce-van-nederland-naar-duitsland

Bij het Centre for Market Insights geven we studenten van de opleiding Commerciële Economie ieder half jaar de kans een onderzoeksscriptie bij ons uit te voeren. De studenten leren onder begeleiding van ervaren vaak gepromoveerde onderzoekers, de fijne kneepjes van wetenschappelijk marktonderzoek. Dit zijn over het algemeen studenten met ambities om door te studeren, waardoor ze hun nieuwe onderzoek skills direct kunnen toepassen in hun (universitaire) vervolgopleiding. Deze onderzoeken leveren belangrijke inzichten op voor de retailsector en aanverwante sectoren.

 

Lees de blog hier
Sjoukje Goldman

Dr. Sjoukje Goldman is hoofddocent duurzame marketing en werkt sinds september 2014 bij de opleiding commerciële economie. 

Sjoukje doet onderzoek naar duurzame business modellen en duurzaam consumenten gedrag. Ze neemt deel aan de expertgroep “circulair shoppen in 2030” van het landelijke programma Shopping Tomorrow en van de werkgroep “circulariteit en duurzaamheid” van het Retail Innovatie Platform.

Sjoukje geeft les over duurzame marketing in de master’s Global Sustainable Business Management en Digital Driven Business. Ze is onderdeel van het ontwikkelteam van de Master Economische Transformatie en coördineert de minor De Duurzame economie: goed werk in nieuwe businessmodellen.

Reacties

Geef een reactie op deze publicatie

Cmihva.nl maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid. Privacyverklaring

Accepteren
Winkelwagen0
There are no products in the cart!
0
X