Home > Publicaties > Behoefteonderzoek klantenkaart binnenstad Arnhem

Behoefteonderzoek klantenkaart binnenstad Arnhem

03 mei 2018 | Onderzoek
Anne Risselada

Ondernemerscollectieven in winkelgebieden proberen oplossingen te vinden voor het wegblijven van consumenten in hun winkelgebied. Bijvoorbeeld door het invoeren van een gezamenlijke klantenkaart, om zo consumenten meer te betrekken bij het winkelgebied. In Arnhem centrum werd gekeken naar de mogelijkheden voor de introductie van een centrumbrede klantenkaart door het uitvoeren van een behoefteonderzoek.

De vraag die in dit onderzoek wordt beantwoord is als volgt:

  • Is er bij ondernemers en consumenten in centrum Arnhem behoefte aan een gezamenlijke klantenkaart?
  • Hoe dient de invulling van de klantenkaart in centrum Arnhem eruit te zien, zodat optimale adoptie door consument en ondernemer plaatsvindt?

Om antwoord te geven op bovenstaande vraag zijn 122 ondernemers en 227 consumenten uit Arnhem geënquêteerd.

Bekijk de prestentatie met de resultaten hier!

Anne Risselada
Dr. Anne Risselada (1984) is economisch geograaf met expertise op het gebied van detailhandel, bedrijfslocatiekeuze en stedelijke ontwikkeling. Binnen het lectoraat 'Digital Commerce van de HvA' ligt haar onderzoekfocus bij toekomstbestendige binnenstedelijke winkelgebieden, collectieve online marketing strategieën voor winkelgebieden en de ruimtelijke gevolgen van online winkelen. Anne studeerde Sociologie en Sociale Geografie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde aan de Universiteit Utrecht. In het proefschrift 'Housing the Mobile Entrepreneur' zet zij uiteen hoe vastgoedkenmerken, buurtfactoren en privé-overwegingen van invloed zijn op het locatiegedrag van ondernemers in stedelijke woonwijken. Na haar promotieonderzoek is ze als adviseur bij Bureau Stedelijke Planning nauw betrokken geweest bij vraagstukken rondom detailhandel en was verantwoordelijk voor het opstellen van brancherings- en detailhandelsvisies, vestigingsplaats-onderzoeken, distributieve onderbouwingen en effectenstudies.
HULP BIJ ONDERZOEK Je kunt bij Anne terecht voor vragen over SPSS, excel, Alteryx, databewerking en overige vragen over het doen van kwalitatief en kwantitatief onderzoek.
TOOLS Anne kan helpen bij vragen over: SPSS | MAXQDA | R | Alteryx | Qualtrics

Reacties

Geef een reactie op deze publicatie

Cmihva.nl maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid. Privacyverklaring

Accepteren
Winkelwagen0
There are no products in the cart!
0
X