WeRin is een Europees samenwerkingsproject (https://werinproject.eu/) en zet zich in om ondernemerschapsonderwijs inclusiever te maken voor alle ondernemers. Dat doen we onder andere door te gaan werken met verschillende ‘inclusie nudges’. Nudging is een interventiemethode en betekent iemand letterlijk een zacht duwtje in de juiste richting geven. Door het gewenste gedrag eenvoudig of aantrekkelijk te maken zonder mensen daarbij in hun vrijheden te beperken. In de marketing wordt het gebruikt door kleine en subtiele motivaties klanten tot het gewenste gedrag te leiden. Denk maar aan die reep chocola die bij de kassa ligt en je soms toch koopt. Precies die reep chocola neerleggen bij de kassa is een voorbeeld van een nudge. Wat gaan we dan doen met nudging en inclusie, vraag je je misschien af? In 2022 worden in brainstormsessies een aantal ‘inclusie nudges’ bedacht bedoelt als interventie. Die ‘nudges’ gaan we inzetten in het onderwijs om het inclusiever te maken voor alle studenten. Dan willen we natuurlijk wel weten of onze ‘inclusie nudges’ werken. En dat is waar jij mee aan de slag gaat! Samen met de onderzoekers van het WeRin-project ga je aan de slag om deze ‘inclusie nudges’ te testen in (3) pilots die georganiseerd worden.
We zoeken dus afstudeerders die (samen met ons team van onderzoekers) die pilot sessies gaan organiseren en het effect gaan testen van deze ‘inclusie nudges’. Het design van de pilot test wordt al gemaakt. Dat hoef je niet meer te doen. Wel ga je dus helpen met het organiseren en uitvoeren van de pilot test en het uitwerken van de onderzoeksresultaten. Die resultaten gebruik je om uiteindelijk advies te geven wat er goed werkt en waar aanpassingen nodig zijn.
In het kort zoeken we dus afstudeerders die zich voor het WeRin-project bezig gaan houden met de volgende onderzoeksactiviteiten:
- Het pilot testen in de praktijk van de ‘inclusie nudges’ (door het WeRin-team al ontworpen)
- Analyseren van de data die wordt verzameld met het onderzoek
- Advies geven op basis van de onderzoeksresultaten
Wat breng je mee?
- Bezig met een bacheloropleiding.
- Interesse in ondernemerschap, inclusie en gedragsverandering.
- Nieuwsgierig naar de laatste kennis zoals beschreven in de wetenschappelijke literatuur.
- Ervaring met het doen van kwalitatief en kwantitatief onderzoek is een pre.
- Communicatief en sociaal vaardig.
Wat bieden wij?
Een betaalde! gevarieerde en creatieve afstudeeropdracht waarbij je aan een concreet onderzoeksproject deelneemt. Deze onderzoeksopdracht biedt een unieke kans om veel te leren rondom onderzoek, zeker voor studenten met de ambitie om door te stromen naar een masteropleiding (binnen of buiten de HvA). Deelname aan dit onderzoek biedt bovendien de mogelijkheid om je te onderscheiden op de arbeidsmarkt door kennis van ondernemerschap, onderzoek, en inclusie. Afstudeerstagevergoeding betreft €350,- (bruto) per maand.
Interesse?
Als je interesse hebt in deze onderzoek gerichte afstudeeropdracht, stuur dan voor 1 januari 2022 je motivatiebrief en CV naar de coördinator van de opdracht, Saskia Stoker (s.stoker@hva.nl). Als je vragen hebt over de opdracht of de sollicitatieprocedure, dan kan je ook contact met haar opnemen.