De Knowledge Mile is een international toonaangevende business community en innovatiedistrict in het hart van Amsterdam. De Knowledge Mile strekt zich uit over een centraal deel van Amsterdam: de twee belangrijkste straten in het gebied tussen het Amstelplein en stadhuis zijn de Wibaut- en Weesperstraat. De bedrijveninvesteringszone (BIZ) van de Knowledge Mile en de gemeente Amsterdam werken samen met partners aan de ontwikkeling van Knowledge Mile Park.
De onderzoeksopdracht
In de kantoortorens aan de Knowledge Mile zitten circa 50 grotere MKB bedrijven en corporates gevestigd. Om de doelen van de Knowledge Mile te realiseren is het van belang deze doelgroep te betrekken bij de plannen en uitvoering. Het voordeel van deze doelgroep is dat ze zich dienen te houden aan de sustainable development goals. De doelen van deze corporates gaan dus heel goed samen met de ambities van de Knowledge Mile. De uitdaging nu is vooral om op zoek te gaan naar de (mid)corporates die hierin vooruitlopen (koplopers) en die zich willen onderscheiden op de drie pijlers van de Knowledge Mile:
- Verduurzamen & Groen
- Talent en netwerk
- Openbare ruimte en veiligheid
Nadat deze koplopers in beeld zijn gebracht zal er een inventarisatie moeten plaatsvinden wat hun behoefte is op dit gebied. Wanneer dat goed in beeld is gebracht kan er een voorstel gemaakt worden van een menu kaart die gebruikt kan worden voor het benaderen van deze doelgroep.
Plek voor twee studenten
Rabobank is onderdeel van deze Knowledge Mile en herkent zich in de doelen van de Knowledge mile. Dit is ook één van de redenen dat een medewerker (Coen de Haan) vanuit de Rabobank betrokken is als bestuurder bij de Knowledge mile. Binnen de Knowledge mile is de gezamelijke ambitie uitgesproken dat het van belang is om meer (mid)corporates actief te laten participeren in de Knowledge mile om het effect van vergroenen, talentontwikkeling en veiligheid te vergroten. Vanuit het bestuur van de Knowledge mile is daarom contact opgenomen met CMI en zijn zij op zoek naar 2 studenten die het onderzoek zoals hierboven beschreven willen uitvoeren als onderdeel van hun afstuderen. Het betreft een opdracht in de variant onderzoeksgericht afstuderen. Het betreft een individuele opdracht waarbij wel samengewerkt wordt maar het onderzoek en het schrijven van het onderzoeksrapport wordt individueel uitgevoerd.
WAT VERWACHTEN WIJ VAN JOU?
- In samenwerking met de Knowledge Mile de koplopers op de Knowledge Mile in kaart brengen.
- Openbare bronnen/desk research uitvoeren om een selectie te maken van bedrijven die benaderd gaan worden.
- Contact opnemen met deze bedrijven, juiste loket achterhalen en daarna door middel van onderzoek behoeftes in kaart brengen.
- Vanuit het onderzoek een menukaart samenstellen die de Knowledge Mile kan gebruiken om met corporates in gesprek te gaan.
- Een open blik en constructief meedenken over de opzet en uitvoering van het onderzoek.
- Samenwerken én individueel werken: je bent onderdeel van een klein team én werkt individueel aan je onderzoek.
- Dat je 32 uur per week aan je afstudeeronderzoek besteedt, je kunt deze opdracht naar eigen inzicht combineren met andere werkzaamheden mits je je uren kunt maken én goed contact houdt met zowel ons als de andere studenten.
- Dat je affiniteit hebt met onderzoek.
- Zelfstandigheid: i.v.m. Covid-19 werken we nog zoveel mogelijk thuis, een deel van het contact zal dus online verkopen. Wanneer mogelijk en nodig spreken we fysiek af.
- Een proactieve houding ten aanzien van vragen stellen.
WAT BIEDEN WE JOU?
- Professionele ondersteuning bij de uitvoering van je onderzoek.
- Sparringpartner vanuit Knowledge Mile/ Rabobank.
- Een unieke mogelijkheid om bij te dragen aan het maatschappelijke debat over duurzaamheid in de regio Amsterdam.
- Een mooie kans je nog meer te bekwamen op het gebied van onderzoek.
INTERESSE?
Enthousiast geworden over deze afstudeeropdracht? Stuur je motivatie en CV uiterlijk 1 oktober aanstaande t.a.v. Sjoukje Goldman naar s.p.k.goldman@hva.nl.